milla!

first day of school

Var på Rascal Flatts konsert. "Upplevde" mitt livs första jordbävning som var 6.0 ish. Första skoldagen. Fotbollsträningar med de bästa. Spirit day/Gold & Green day. Birthday party. Första footballgame. Har jätte jätte bråttom just nu/orkar inte skriva ett långt inlägg detaljerat om vad jag har gjort. Om ni har frågor eller kommentarer så kan ni kommentera där nere!! :-) Har allt som allt haft en jätte bra vecka, fått nya vänner, blivit del av en grupp med vänner (vilket känns bra!!!) men ändå känns det såååååå bra att det nu äntligen är veckoslut och jag får bara andas. Hörs senare, så försöker jag skriva ett lite längre inlägg också! puss och kram på er alla <3

 

volleyball hurts

Hejsan på er! Allt är bra här, hur är det med er?????:-) Det är jobbigt att blogga då jag aldrig riktigt kommer ihåg vad jag har gjort på vilka dagar, men jag försöker komma ihåg. På måndagen var det Walkthrough i skolan (genomgång om allt som ska köpas osv) och jag träffade väldigt mycket människor. Tog min bild, fick mina slutliga kurser och gjorde allt klart inför nästa måndag. På tisdag klockan 8 på morgonen var det tryouts för skolans volleyball lag, kom med i laget, och under en och en halv dag tränade jag med varsity och jv laget ungefär 8 timmar allt som allt. Det var ungefär då jag fattade att jag inte kommer att kunna fortsätta samtidigt som jag också spelar fotboll utanför skolan. Skrattar samtidigt som jag skriver detta eftersom ingen där hemma har någon annan vad volleyball egentligen går ut på (det gjorde inte jag heller), granis skol volleyball visar ca 5% av vad det är påriktigt hahaha. Anyway, så är jag stolt för att jag försökte (och jag fick vänner ut av det också!!!) Vill ännu nämna att jag aldrig ha haft så här ont i kroppen någonsin förr, lider helt enkelt haha och jag skyller allt på volleyball. 

På onsdag kväll var det en event grej hos en bekant, där spenderade jag kvällen med massor smådflickor, min vän Cecily och en annan utbyteselev från Italien. Det var en riktigt kul kväll, lärde mig hur man gör tiedye (!!!), åt pizza och bara chillade helt enkelt. Senare på kvällen stack jag ut en stund med några vänner, vi bara körde omkring (sjukt orättvist att alla har bil???) och lyssnade på musik. 

Igår, alltså på torsdagen, så var jag och shoppade en stund, efter det kommer jag inte helt ihåg vad jag gjorde. Var på trött humör hela dagen så det var lite tråkigt. Senare på kvällen åt vi jätte goda hamburgare på en lokal restaurang plats, efter det gick vi omkring på farmer's market en stund, och efter det bar det av hem för att min hostmamma skulle göra the ice bucket challenge haha.

Idag har jag fotbollsträningar senare på kvällen och jag tror vi kanske far och shoppa en stund här före. Imorgon blir det Rascal Flatts med kusse och familj och på söndagen en massa annat, ska ta massor bilder jag lovar!

Ni ska alla ha det bra, så hörs vi snart igen! 

 

18 augusti

Hejssan svejssan, dagarna rullar förbi med sådan fart att jag inte har någon aning vilken veckodag det är eller vad jag har gjort på vilken dag. Jag har varit till min skola och valt kurser (eller classes som de säger här) och jag har engelska, matta, samhällslära, ekonomi, US history, tyska, yearbook och design. Är väldigt väldigt nöjd med mina val och längtar tills skolan börjar!!! Gick också lite omkring på campus och är ytterst nervös för hur jag ska klara mig på ett skolområde där det finns 1800 elever sammanlagt.

Har varit till Santa Cruz, en strandstad (väldigt typiskt Kalifornien) med en nöjespark på sidan och en pier. Spenderade hela dagen där, vann bland annat en björn osv. Kom hem vid tolv tiden och somnade direkt hahaha. Det var så jätte jätte fint väder där, och det såg ut precis som i alla filmer så jag tror att jag bara stod med munnen öppen största delen av tiden haha. 

Idag var vi och fixa våra naglar till en studio downtown och efter det var det en luau (namn för en Hawaiian BBQ kind of party) som gällde. Det var ganska kul, god mat ;-) På tal om mat är jag lite orolig för hur jag ska klara mig igenom det här året eftersom det känns som om jag äter väldigt mycket onödigt...... Imorgon är det en Walkthrough i min skola (någonslags genomgång grej där jag också måste köpa olika sorters pass och biljetter till olika tillställningar).

Vad annat, känns underligt att alla mina vänner går i skola redan och jag bara ligger vid poolen och chillar (och äter). Hoppas ni alla har det bra, saknar er alla. 

one week anniversary

Tjenare mannar! Idag prick en vecka jag har varit i Livermore. Livet rullar på, jag är van vid tidskillnaden och vaknar nuförtiden 9 på morgonen istället för fyra. Jag är också van vid maten, ligger inte i mat koma efter varje middag. Har shoppat en hel del, har spelat fotboll, varit på teaparty (hahahaha det var kul), varit på min första taco tuesday, har facetimeat med massor människor, försökt uppdatera instagram då och då och så har vi också planerat ett camping veckoslut i Tahoe nu inkommande fredag. Det är nästan fullt upp varje dag från morgon till kväll, så det är helt kul :-) 

Sade att jag skulle fara till skolan för att välja mina kurser, men det gjorde vi aldrig, vi ska göra det imorgon! Så imorgon eller på fredagen gör jag ett inlägg om skolan och allt sådant. Min skola börjar dock först den 25 så det är helt kul. Det är jobbit eftersom det finns två High Schools här i Livermore (Granada och Livermore High) och alltid när jag träffar någon i min ålder går den antingen i Granada eller bor i någon grannstad. Dock har jag förstått att det inte egentligen har så stor skillnad i vilken skola man går eftersom man är vän med människor från båda skolorna. 

Alla i Finland har börjat skolan och jag har lite ångest över att jag inte är där med dem............. Eller kanske inte ångest med det känns underligt att jag inte ser mina main chicks varje dag. En annan sak som är underlig är tidskillnaden, jag har 10 timmar till Finland och alla där, 2 timmar till bästavän i Tennessee och 17 jävlars timmar till andra bästavän i Australien, helt crazy. Med Stella är det lätt att hålla kontakten eftersom vi är i samma land och det kostar inget extra att texta eller ringa och skillnaden är knappt någon alls så det är kul. 

Har inget annat att berätta för tillfället, ska se om jag hinner/orkar blogga imorgon när jag har varit till skolan och så, pussar på er var än ni är <3

 

San Francisco

What's up vänner, femte dagen rullar på och det är lika varmt varenda dag. På lördagen var vi hela dagen i stan (de kallar alltså San Francisco för stan så som vi kallar Helsingfors för stan). Det var så dimmigt att det kändes som om man körde in i ett moln, dessutom var där jätte kallt också. Jag fick se alla de viktigaste sevärdheterna och så åt vi på Benihana, någonslags asiatisk plats som uppenbarligen är ganska populär här i USA. Efter det for vi på sunday's till Ghiradelli, som man kan jämföra ungefär med Fazer (liksom hela grejen är ungefär som Fazer för finländare). Hela dagen var riktigt kul!! Igår fixade vi några grejer på morgonen och sedan bar det av till en släktmiddag/fest till grannstaden Tracy, hos våra kusiner. Deras hus var liksom WOW kan man bara säga, och alla släktingar där var också så så trevliga och snälla! Talade mest med mina (känns underligt att säga min kusin men jag försöker) två äldre kusiner, Michelle och Logan. Igår var första gången i USA som jag skrattade så att jag grät - det var ganska kul det också. Åt pizza och ostkaka där, kom hem sent på kvällen och det var första gången som jag kunde hålla mig vaken tills 12, och då vaknade jag också i morse klockan halv nio istället för halv sex. Ska idag till skolan min (korrektion för Belén, bara för att välja kurser) , så idag på kvällen kommer antagligen inlägg och huset och skolan osv. Ha det bra, puss o kram

9 augusti

Hejsan hoppsan, vaknade nyss och får inte sömn (igen), detta verkar vara ett fenomen som uppstår varenda morgon faktiskt. Men jag klarar mig så det är helt okej :-) Det är min fjärde dag i Kalifornien och I'm loving it. Har haft lite hemlängtan alltid på morgonen, men jag har klarat av det ändå helt bra. Vi brukar alltid göra en massa på dagarna så de blir liksom inte långtråkigt. Hade igår mina första fotbollsträningar, de gick helt okej, inga knäproblem osv. Det ända som är tungt är värmen, i Finland skulle ett spel bli inställd i den här värmen haha. Tjejerna var jätte trevliga också :-) Jag och min kropp är inte helller alls vana vid maten här, eftersom det är väldigt annorlunda än det som jag äter i Finland hahaha, så det bara ökar på illamåendet under träningarna.

Vi var igår till Target och köpte lite grejer för mitt rum, tänkte att jag kunde göra nästa inlägg om mitt rum och hus. Och sedan efter det ett inlägg om staden osv. Har haft bara jätte svår jetlag under de senaste dagarna så mitt bloggande har blivit lite på hälft kan man väl säga. Idag ska vi fara och shoppa till en lokal mall och kanske också till Livermores outlet, kanske också simma i någon pool här nära tror jag. Imorgon är det family dinner i grannstaden, och jag kan säga att nervös skulle beskriva känslan ganska bra. Family dinner betyder alltså min host pappas släkt middag. 

Facetimeade med J och A igår, saknar dem båda massor. Jag tycker att facetime lättar på saknad ganska mycket men efteråt när man ska trycka på röda knappen liksom då tar det ont. Eller när man ska säga hejdå, fastän det inte är någon big deal alls så känns det precis likadant som på flygfältet då jag stack iväg, och jag hatar det, hatar. Längtar tills det inte tar ont längre. 

Har 16 dagar tills skolan börjar, känner (vet) ett par tjejer som också går där, en junior, ett par sophomores och en senior om jag kommer ihåg rätt. Har väldigt svårt med namn här så ni får nöja er med det där lilla. Har träffat så många nya människor och kommer inte ihåg namnen ens på hälften av dem hahaha. Alla heter typ Shaniqua, Tracy eller något i den stilen haha. Jag försöker mitt bästa dock!! 

Vill ännu bara nämna att min hostmamma har köpt flip flops för 1 dollar styck från Old Navy och jag har ett par i varje färg, tolv stycken sammanlagt. Varje gång då jag går ut ur huset är det världens största struggle att välja vilken färgs flip flops jag ska ha på mig hahaha. I lands problem i högsta grad.

Tills nästa gång, kramisar på er alla, saknar er 

Resan

Sade hejdå åt min familj, min släkt och mina vänner på tisdag morgon (tack girls för att ni vakna klockan fyra för min skull
Mot DC:
Sitter och skriver detta i flyget mot Washington atm, har en snarkande egyptisk år 99 född kille på högra sidan (kollade då han fyllde i sin customs declaration hehehe) som när han är vaken lyssnar på någonslags arabisk rock på högsta volym och får mig att villa stanna inne på toaletten iställe, och en äldre kvinna på vänstra sidan som förklarade för mig att hon har betalat tusentals dollar för flyg och hennes man vill inte ens sitta breved henne (detta samtidigt som mannen vinkar från andra sidan planet hahaha, erbjöd att jag kan byta plats så att de får sitta tillsammans men det fungerade tydligen inte). Läste just brev från min finaste Johanna (Dani ja läste ditt tidigare don't worry) och nu sitter jag här och planerar hur jag ska spendera de inkommande 3 timmarna och 50 minuterna på detta förbannade stora plan. Har förresten aldrig varit i ett plan med två våningar förr??? Helt sjukt skrämmande om man frågar mig. Hittils har resan gått riktigt fint, några små komplikationer som t.ex. att kvinnan vid check in disken i Finland glömde ge mig min sista flygbiljett, så när jag landar nångång på natten i Los Angeles måste jag försöka få ut min sista flygbiljett hahaha får se. Det är meningen att flyget ska ha wifi men den släpper inte in mig fast jag försöker med jämna mellanrum. Har ingen koll på vad jag har skrivit om, men kanske någon får något ut av det. Om 3 timmar och en uppdaterad 40 minuter landar jag och då får jag kanske facetimea med min soulsister Anni och kanske även med min host mamma (detta beror alltså på 1) om det finns wifi 2) om Anni är vaken 3) om jag hittar ett uttag och 4) om jag hittar min adapter). Tänker ännu nämna att den här kvinnan som sitter breved mig är på sin femte film och hon har någonslags häfte vart hon antecknar alla filmer som hon ser. Jag har sett en film, och inte ens till slut, Divergent. Underligt nog har Lufthansa ett enormt utbud på japanska sci-fi filmer och andra asiatiska komedier vilket jag tycker att är lite kul :-) Obs obs nu flyger vi över amerikansk mark!!!! Jag är så flummig men jag har så mycket att berätta så allt kommer hur det råkar. I Frankfurt kunde jag beställa mat på tyska och i flygplanet också, Belén du ska alltså vara stolt över mig! Blev också vän med en kille från Düsseldorf som ska till Oregon på utbyte. Och så har jag en finlandssvensk kille som chillar i samma kretsar som jag i Finland, här också, vilket är lättande. Anyway så ville jag med allt detta babbel komma fram till att allt är bra här :-) hoppas ni alla har det bra var än ni är, pussar och kramar

Mot LA:
Sitter atm i flyget från DC till LAX. I Washington gick jag igenom customs declaration, köpte en sallad (som var enorm haha jag åt kanske en femtedel fast jag påriktigt var vrålhungrig) och väntade i ett par timmar. Talade med en man från min organisation som sade att jag har väldigt amerikansk engelska och att det inte kommer att ta länge före min engelska är perfekt. Han undrade också om jag visste vem Teemu Selänne är och jag hörde inte vad han sa (två gånger) så han måste förklara åt mig vem detta var. Jag kan inte med ord förklara hur trött jag är. Har inte sovit på ungefär 27 timmar. Kunde inte facetimea med varken min hostmamma eller med min soulsister från andra sidan jorden pga dålig wifi och tidskillnad. Sade hejdå till mina vänner i Washington, de for alla till Chicago och jag fortsatte min resa ensam. Jag har inga problem med att resa ensam, men just nu måste jag erkänna att jag är lite nervös eftersom jag borde fixa en flygbiljett för imorgon eftersom jag som sagt inte har en sådan hahaha. Hotellsängen känns lockande som fan just nu, jag är så trött att jag inte egentligen inte är trött alls om ni fattar vad jag menar. Eftersom jag tidigare redan berättade om mina fellow passengers så kan jag göra det nu också :-) Sitter vid gången (!!!!!!!!) och breved mig har jag någonslags skum typ som har sovit ända sedan flyget tog av. Personen vid fönstret följer samma mönster. Btw Stella jag skulle ta en bild när vi flög över Tennessee men det var så mörkt att det inte blev till något. Puss och kramar

Skrev också något mot Oakland men bloggar från telefonen just nu så jag hoppas alla kan förstå hur svårt det är. Kom till mitt nya hem igår på morgonen. Min fina familj var imot mig från flygfältet (med rosor och en stor skylt!!!!!!) och sedan körde vi ca 45 minuter hem. Deras (och jag antar att mitt nu också) hem är så så så fint, väldigt kaliforniskt om man kan säga så. Har nu spenderat en dag här, fixat nytt abonemang osv. Har ett väldigt fint rum också, helt för mycket plats för nya kläder. Kan göra nästa inlägg om mitt rum och mitt hem osv, skriva mera om hela den här grejen. Pussar och kramisar, saknar er alla

Imorgon

Tjenis vänner, om ungefär 9 timmar är det träff på flygfältet och efter det bär det av. Jag är inte direkt nervös, mer längtansfull skulle jag säga. Har packat mina väskor (som båda är överviktiga hahaha) och försöker få ordning på alla tusentals papper som de säger att jag borde ha med mig. Jag flyger tre flyg imorgon, 3 timmar, 8 timmar och 6 timmar långa, alla tre imorgon. Övernattar i Los Angeles (ensam obs obs) och nästa morgon flyger jag till Oakland för att sedan träffa min familj (!!!!!!!) Idag har jag packat och träffa vänner, känns som att jag har gjort det hela senaste veckan faktiskt..

Är så tacksam för att jag har fått möjlighet att göra det här, att fara på mitt livs största äventyr!! Är säker att jag inte kommer att ångra det här valet någonsin. 

Jag ska försöka skriva antingen i LA eller i D.C., om jag har wifi osv men om inte så uppdaterar jag senast när jag kommit fram till min familj!
Puss och kram på er alla.

Lite bilder från den här sista veckan haha jag är så dålig och fotografera beklagar

lördag

G'day mates! Tre dagar tills det bär av. Nervös? Ja. Rädd? Ja. Längtar? Dubbel ja. Jag har väldigt svårt att fatta att jag har bara tre nätter kvar i Finland på ett år. Ett år var hela ettan, hela ettan kändes som typ ett decennium, men ändå som en vecka. Om tre dagar kommer jag inte hem på ett år, dock kanske jag får ett nytt hem - vilket jag är så tacksam över. Två av mina bästavänner har redan åkt iväg på utbyte, vilket hjälper en del, eftersom det känns som att jag inte går först in i mörkret haha. En av dem befinner sig faktiskt i USA, och vi kommer att ha endast två timmars tidskillnad, lättar. Med den andra har vi typ 17 timmars skillnad haha, aja vi fixar det. En del av mina närmaste vänner blir dock kvar i Finland och fortsätter sina liv som normalt, det känns också lite underligt. Om alla bara skulle kunna komma med mig så skulle det vara prima:-) Men ändå inte, detta är mitt år, ingen annans. Som ni märker har jag väldigt blandade känslor, jag tror det kan vara svårt för dem som inte är påväg att förstå hur det känns att lämna allt bakom sig för ett år. Fastän jag har förberett mig i ett helt år, har t.o.m. jag lite svårt att förstå vad jag ger mig in på. 

Idag ska jag träffa en massa vänner, vissa för sista gången. Imorgon ska jag packa och träffa vänner igen. Måndagen vill jag inte ens tänka på haha. På ett sätt känns det som om tisdagen är väldigt långt borta och att jag har massor tid ännu kvar. Men å andra sidan vet jag att jag inte har någon tid kvar alls. Jag har redan ena foten i flygplanet så att säga. Tills nästa gång, Ciao!!!!!!