milla!

29 september

Tjalopp en till vecka har gått och jag har alldeles för mycket bilder och alldeles för lite att berätta. Kan inte förklara med ord hur mycket jag skulle vilja ha en till sovmorgon ännu imorgon eftersom jag har vaknat till väckarklocka båda mornarna nu på veckoslutet. Hela skolveckan var prima prima. På fredagen hängde jag med vänner, hoco och mera hoco. På lördagen vaknade jag sju tiden eftersom jag och min mama skulle åka till Sacramento för en utbyteselev dag. Dagen var lång som bara vad, helt sådär okej kul, inget extra. Lärde känna nya människor, träffade Isabelle från Skåne som jag hade talat med förut via telefjongen så det var jätte roligt. Måste dock erkänna att alla andra lärde tycka att det var mycket roligare än jag lol. På kvällen hängde jag med vänner igen. Idag for jag och host pops till Santa Clara och kollade en niner game. Det var verkligen jätte kul!!!!! Kom hem vid sju tiden och gjorde mina läxor och där var mitt veckoslut. BTW GUYS BELTSI KOMMER HIT VID JUL!!!!!!!!! Våra host mamas har haft kontakt och är så sjukt taggad haha kan inte vänta att få se henne. 

Jag ska gå och sova nu hah vi får väl höras senare igen, puss och kram till alla i Finland, och till Tennessee, till Portland, Spanien och Connecticut. lol hejdå

ayo

Hiyaaa, I'm currently situated downstairs which equals my own computer is upstairs, and that means I'm blogging from my family's computer (which doesn't have the Swedish keyboard) which leads us to my point, that's the reason this is in English haha. I've had a good week, a lot's been going on and I can't remember anything really hahaha no surprise there. Since homeco is coming up, there was a lot of stressing about proposals, dresses, boys, girls and float at school this week, which drives me absolutely crazy to be honest lol. I luckily already have my dress so no stressing about that anymore. On Friday, me, Selena, Katelyn, Cody and Steven helped Anish out asking Megan to homeco, haha basically it all turned out okay but getting there was a bit unsuccessful haha. We did a scavanger hunt for her around Livermore and lastly she was lead to Anish who was up in the hills waiting for her, when we came to this point it was super dark and windy though haha so it wasn't very graceful. She said yes though so yaaaaay! She literally said yes and two minutes later she had to leave to babysit, so me, Selena and the boys went to get chinese food downtown. After that we just went to Steven's house and chilled the rest of the night. Yesterday, on Saturday, I had a soccer game at like 12:30 and after that we just got home and chilled for a while before going out for dinner & bowling with the fam and Addie's godmother. The night was fun! Today we got up early-ish and drove over to a hospital in Manteca to see my hostcousin, whose foot isn't doing too well. We hung out with him a while before having to drive back to Livermore because A had a birthday party and the 49ers had a game so obviously that was the priority (duh). Me and papa Scottie just got back from Safeway because we're having a bbq tonight so we got all stuff for thaaaat. 

Tomorrow I have school bright and early and probably float practise at some point too. Oh and soccer practise aswell actually. Hope you're all well wherever you are, xoxo

Comments of the week: "So, do you speak a different language?" "Do you have cows in Finland?" "Are you like a viking?" "Do you have butterflies in Finland?"  "Do you have black people in Finland?"  "Say hi to Mia she's from Switzerland." "Is everyone tall in Finland?" 

söndag

Hej på er trogna läsare (hahaha). Har haft en lång vecka bakom mig, en tung vecka dessutom. Jag har haft det väldigt väldigt bra, det här med skola tycks inte bara vara min grej här på andra sidan atlanten. Jag nämnde någon gång tidigare att jag läser universitets nivå engelska här, och går och sova ca tolv varje kväll pga uppgifterna hahaha. Har haft väldigt svårt att sitta stilla och lugna ner mig också, gjorde t.o.m. en liten undersökning om symptomer till ADHD haha. Skolveckan var annors en succee, kommer inte riktigt ihåg vad jag har gjort, men men. Har inte heller tagit så väldigt många bilder. Jag tänkte att jag skulle kunna berätta lite mera om min vardag ELLER så tänkte jag kanske göra ett inlägg om skillnader mellan USA och Finland, eftersom jag har lagt märke till väldigt många lol. 

På fredagen tog jag mina senior pictures och på kvällen var vi och minigolffa med mina vänner, vilket var riktigt kul. Efter minigolfen for vi och äta glass och efter det for vi alla till Kat's hus för att se en film. När filmen väl var slut, sjutsade min vän Cody och Selena mig hem, bilresan var kanske en 10 minuters grej, och jag somnade direkt som vi satte oss i bilen haha. Igår, på lördagen, hade jag en fotbollsmatch, för min del var det ingen match pga mitt knä, men vi förlorade. Hälften av laget grät pga de mådde så illa (det var närmare 45 grader på planen) och andra halvan grät för att de tyckte att de spelade så dåligt. Efter matchen kom aunty Michelle efter mig och min syster för att åka över kullen till Tracy (hem till dem alltså) eftersom mom och dad skulle på en fest. Vi spenderade kvällen i Tracy på en utomhuskoncer med våra kusiner, jag hade faktiskt väldigt roligt. 

Idag vaknade jag runt 9 och nu bloggar jag eftersom alla andra är på min systers fotbolls fotografering. Själv har jag min fotografering om ett par timmar. Efter fotograferingen åker vi till Tracy igen eftersom de har en middag för alla där ikväll. Dessutom har jag en del läxor som jag borde tackla ännu ikväll. Om vi kommer tidigt hem ikväll så kan jag försöka blogga lite mera :-) 

Sköt om er, puss och kram 

senior picnic

Howdy vänner! En till vecka har gått och det känns som en evighet sedan jag senast bloggade fastän det var bara en vecka sedan. Jag försöker hitta tid för att blogga men tyvärr är det inte så lätt. Har inte så mycket tid efter skolan och dessutom har jag både fotboll och float träningar. Float är någotslags amerikanskt fenomen som sker före homecoming där man går i en parad och dansar, och så bygger man såklart sin egen float. Jag och mina vänner gick med i årets float, och det är faktiskt ganska kul. Veckan gick snabbt för att det var Labor Day på måndagen which equals ingen skola which equals en glad milla :-) Var på en bbq på måndagen (eller söndag jag har glömt?). Var och shoppade men mina homies på måndagen också. Resten av veckan är lite av ett blurr måste jag verkligen erkänna.

Igår, på fredagen var det senior picninc i San Ramon och det var helt kul. Träffade nya människor, och gjorde allt möjligt kul med mina vänner. Efter det for vi till Stevens hus och simmade i deras pool, nämner detta eftersom deras hus var väldigt typiskt amerikansk och i Finland har vi inget sådant att vi bara plötsligt skulle kunna fara hem till någon och simma i deras pool. Min vän körde hem mig och sedan for vi på middag till en asiatisk restaurang och åt sushi med några familjebekanta. Efter det förde min host dad mig till skolan för att se på football game. Alla mina vänner var också där så det var kul, är verkligen så lycklig att jag har fått sååååå underbara vänner här. Football games är lite som fester egentligen, man springer omkring och talar med en massa olika människor osv, jag gillar dem. Efter matchen körde vi alla till In n' Out, köpte mat och körde till Chipotles parkering för att äta, haha väldigt mysit. Detta eftersom In n' Out var packad med elever från Granada, grann skolan, och då är det ett definitivt nej nej att man skulle spendera tid med elever från Granada.

Sov ca 5 timmar inatt, vaknade 9 för att jag hade en soccer game, vi förlorade men det var ändå helt kul. Nu sover min host mom och syster och jag tror att vi antingen far ut och äta eller så far vi till några bekanta på bbq ikväll. Imorgon är det float träningar och en massa läxor som gäller. 

Ni ska alla ha det bra, så hörs vi igen nästa vecka! pussar och kramar