milla!

Category: Allmänt

one week anniversary

Tjenare mannar! Idag prick en vecka jag har varit i Livermore. Livet rullar på, jag är van vid tidskillnaden och vaknar nuförtiden 9 på morgonen istället för fyra. Jag är också van vid maten, ligger inte i mat koma efter varje middag. Har shoppat en hel del, har spelat fotboll, varit på teaparty (hahahaha det var kul), varit på min första taco tuesday, har facetimeat med massor människor, försökt uppdatera instagram då och då och så har vi också planerat ett camping veckoslut i Tahoe nu inkommande fredag. Det är nästan fullt upp varje dag från morgon till kväll, så det är helt kul :-) 

Sade att jag skulle fara till skolan för att välja mina kurser, men det gjorde vi aldrig, vi ska göra det imorgon! Så imorgon eller på fredagen gör jag ett inlägg om skolan och allt sådant. Min skola börjar dock först den 25 så det är helt kul. Det är jobbit eftersom det finns två High Schools här i Livermore (Granada och Livermore High) och alltid när jag träffar någon i min ålder går den antingen i Granada eller bor i någon grannstad. Dock har jag förstått att det inte egentligen har så stor skillnad i vilken skola man går eftersom man är vän med människor från båda skolorna. 

Alla i Finland har börjat skolan och jag har lite ångest över att jag inte är där med dem............. Eller kanske inte ångest med det känns underligt att jag inte ser mina main chicks varje dag. En annan sak som är underlig är tidskillnaden, jag har 10 timmar till Finland och alla där, 2 timmar till bästavän i Tennessee och 17 jävlars timmar till andra bästavän i Australien, helt crazy. Med Stella är det lätt att hålla kontakten eftersom vi är i samma land och det kostar inget extra att texta eller ringa och skillnaden är knappt någon alls så det är kul. 

Har inget annat att berätta för tillfället, ska se om jag hinner/orkar blogga imorgon när jag har varit till skolan och så, pussar på er var än ni är <3

 

7 dagar kvar

Hejsan hoppsan Milla heter jag, är 17 vårar gammal, och är för de nästa sju dagarna ännu bosatt i huvudstadsregionen i Finland. Om sju dagar flyttar jag för ett år (eller typ 11 månader) till Kalifornien, USA.

Ord kan inte beskriva den här känslan. Att man om en vecka lämnar att bekant, alla vänner, all trygghet, för att hitta allt detta på andra sidan atlanten. Jag har bestämt mig för att börja blogga för att kunna hålla mina släktingar, vänner och dels mig själv också uppdaterat (och för att kunna dokumentera mina tankar). 

Vart är det som du ska då? Jag kommer att bo i en stad ca 70 kilometer från San Francisco, Kalifornien. Staden heter Livermore och har ungefär 80 000 invånare, om jag har förstått rätt så är staden lite av en country stad (? vet ej ordet på svenska). Har en familj där med en mamma, pappa och en flicka som fyller åtta i december. Familjen verkar lite för perfekt för att vara sann, alltså jätte jätte jätte trevliga. Kommer att gå i en High School där, som heter Livermore High, maskoten är en cowboy vilket releteras till staden igen. Något som jag ännu tänker nämna är att jag kommer att spela i det lokala fotbollsläget MEN också i skolfotbollslaget, en bit nervöst med tanke på att jag slutade spela fotboll för ett år sedan och gissar på att jag rört en boll ca fem gånger sedan dess hahaha, plus att första träningarna är en dag efter att jag kommit till familjen så har inte ens en chans att träna, hoppas på det bästa

Har delvis lite tekniska svårigheter, så har bara ett par bilder från förra veckan att bjuda på :-)