milla!

Category: Bilder

volleyball hurts

Hejsan på er! Allt är bra här, hur är det med er?????:-) Det är jobbigt att blogga då jag aldrig riktigt kommer ihåg vad jag har gjort på vilka dagar, men jag försöker komma ihåg. På måndagen var det Walkthrough i skolan (genomgång om allt som ska köpas osv) och jag träffade väldigt mycket människor. Tog min bild, fick mina slutliga kurser och gjorde allt klart inför nästa måndag. På tisdag klockan 8 på morgonen var det tryouts för skolans volleyball lag, kom med i laget, och under en och en halv dag tränade jag med varsity och jv laget ungefär 8 timmar allt som allt. Det var ungefär då jag fattade att jag inte kommer att kunna fortsätta samtidigt som jag också spelar fotboll utanför skolan. Skrattar samtidigt som jag skriver detta eftersom ingen där hemma har någon annan vad volleyball egentligen går ut på (det gjorde inte jag heller), granis skol volleyball visar ca 5% av vad det är påriktigt hahaha. Anyway, så är jag stolt för att jag försökte (och jag fick vänner ut av det också!!!) Vill ännu nämna att jag aldrig ha haft så här ont i kroppen någonsin förr, lider helt enkelt haha och jag skyller allt på volleyball. 

På onsdag kväll var det en event grej hos en bekant, där spenderade jag kvällen med massor smådflickor, min vän Cecily och en annan utbyteselev från Italien. Det var en riktigt kul kväll, lärde mig hur man gör tiedye (!!!), åt pizza och bara chillade helt enkelt. Senare på kvällen stack jag ut en stund med några vänner, vi bara körde omkring (sjukt orättvist att alla har bil???) och lyssnade på musik. 

Igår, alltså på torsdagen, så var jag och shoppade en stund, efter det kommer jag inte helt ihåg vad jag gjorde. Var på trött humör hela dagen så det var lite tråkigt. Senare på kvällen åt vi jätte goda hamburgare på en lokal restaurang plats, efter det gick vi omkring på farmer's market en stund, och efter det bar det av hem för att min hostmamma skulle göra the ice bucket challenge haha.

Idag har jag fotbollsträningar senare på kvällen och jag tror vi kanske far och shoppa en stund här före. Imorgon blir det Rascal Flatts med kusse och familj och på söndagen en massa annat, ska ta massor bilder jag lovar!

Ni ska alla ha det bra, så hörs vi snart igen! 

 

one week anniversary

Tjenare mannar! Idag prick en vecka jag har varit i Livermore. Livet rullar på, jag är van vid tidskillnaden och vaknar nuförtiden 9 på morgonen istället för fyra. Jag är också van vid maten, ligger inte i mat koma efter varje middag. Har shoppat en hel del, har spelat fotboll, varit på teaparty (hahahaha det var kul), varit på min första taco tuesday, har facetimeat med massor människor, försökt uppdatera instagram då och då och så har vi också planerat ett camping veckoslut i Tahoe nu inkommande fredag. Det är nästan fullt upp varje dag från morgon till kväll, så det är helt kul :-) 

Sade att jag skulle fara till skolan för att välja mina kurser, men det gjorde vi aldrig, vi ska göra det imorgon! Så imorgon eller på fredagen gör jag ett inlägg om skolan och allt sådant. Min skola börjar dock först den 25 så det är helt kul. Det är jobbit eftersom det finns två High Schools här i Livermore (Granada och Livermore High) och alltid när jag träffar någon i min ålder går den antingen i Granada eller bor i någon grannstad. Dock har jag förstått att det inte egentligen har så stor skillnad i vilken skola man går eftersom man är vän med människor från båda skolorna. 

Alla i Finland har börjat skolan och jag har lite ångest över att jag inte är där med dem............. Eller kanske inte ångest med det känns underligt att jag inte ser mina main chicks varje dag. En annan sak som är underlig är tidskillnaden, jag har 10 timmar till Finland och alla där, 2 timmar till bästavän i Tennessee och 17 jävlars timmar till andra bästavän i Australien, helt crazy. Med Stella är det lätt att hålla kontakten eftersom vi är i samma land och det kostar inget extra att texta eller ringa och skillnaden är knappt någon alls så det är kul. 

Har inget annat att berätta för tillfället, ska se om jag hinner/orkar blogga imorgon när jag har varit till skolan och så, pussar på er var än ni är <3

 

San Francisco

What's up vänner, femte dagen rullar på och det är lika varmt varenda dag. På lördagen var vi hela dagen i stan (de kallar alltså San Francisco för stan så som vi kallar Helsingfors för stan). Det var så dimmigt att det kändes som om man körde in i ett moln, dessutom var där jätte kallt också. Jag fick se alla de viktigaste sevärdheterna och så åt vi på Benihana, någonslags asiatisk plats som uppenbarligen är ganska populär här i USA. Efter det for vi på sunday's till Ghiradelli, som man kan jämföra ungefär med Fazer (liksom hela grejen är ungefär som Fazer för finländare). Hela dagen var riktigt kul!! Igår fixade vi några grejer på morgonen och sedan bar det av till en släktmiddag/fest till grannstaden Tracy, hos våra kusiner. Deras hus var liksom WOW kan man bara säga, och alla släktingar där var också så så trevliga och snälla! Talade mest med mina (känns underligt att säga min kusin men jag försöker) två äldre kusiner, Michelle och Logan. Igår var första gången i USA som jag skrattade så att jag grät - det var ganska kul det också. Åt pizza och ostkaka där, kom hem sent på kvällen och det var första gången som jag kunde hålla mig vaken tills 12, och då vaknade jag också i morse klockan halv nio istället för halv sex. Ska idag till skolan min (korrektion för Belén, bara för att välja kurser) , så idag på kvällen kommer antagligen inlägg och huset och skolan osv. Ha det bra, puss o kram

a life in a year

Tänkte att jag kunde berätta lite om varför jag valde att åka på utbyte, dock har jag blivit tvingad att berätta samma story närmare 100 gånger under hela denna process haha så det kan bli lite apatiskt (tips för dem som vill/funderar på att åka på utbyte, det är bra att veta varför man vill åka på utbyte). Ett par veckor före jag började i ettan så bestämde jag mig för att jag ska åka iväg på utbyte, då var inspirationskällan andra utbyteselevers bloggar och berättelser. Jag visste hela tiden att det var USA som gällde, har aldrig velat någon annanstans än dit, hade Sydafrika som andra val haha. Jag skulle vilja påstå att jag var ute i ganska god tid, eftersom ännu flera månader efter att jag hade skickat in pappren så tog min organisation ännu emot fler elever (jag åker med YFU förresten). När jag nu tittar tillbaka hittar jag inte riktigt ord för hur mycket pappersarbete det var. Först, för att bli accepterad skulle man lämna in massor med papper men det var inte ens början haha, när jag väl blev accepterad till USA, hade jag pappersarbete så att det har räckt till hela året. Nu är allt är packat och klart känns det som en extremt kort tid sedan jag ansökte till utbyteselev, fastän det var nästan exakt ett år sedan. 

                              

Har inte så mycket att säga när det kommer till organisationer eftersom jag själv är nöjd med min och alla mina vänner åker med olika organisationer och de verkar lika nöjda, jag är relativt bekant med STS, AFS, Explorius, Rotary och UP Education. Vet inte riktigt varför jag valde YFU, om jag skulle få välja pånytt så skulle jag kanske välja Explorius (fastän jag är riktigt nöjd uppfatta mig inte fel!!) eftersom de hade ett aningen lägre pris om jag kommer ihåg rätt. Jag tycker att det är viktigt att bekanta sig med många olika organisationer innan man väljer en som man sedan vill åka med. Alla organisationer har olika principer och olika moraler, dvs jag tror att alla hittar en som passar sig själv. Min egen organisation satsar väldigt mycket på utbildning och skola, därmed hade jag en del press på att prestera bra här i Finland under mitt första år i gymnasiet eftersom jag inte fick ha en ändå 6, dock var det kanske inte ändå riktigt så strikt som de säger att det är. Personligen kom jag undan ganska lätt ;-) 

                               

Min organisation koncenterar sig på att skicka iväg ungdomar (när det gäller USA) till Michigan, Indiana, Ohio osv. Själv var jag alltså mycket överraskad att jag själv fick en plats och familj i Kalifornien, jag är så super tacksam. Jag måste faktiskt erkänna att jag hade väldigt svårt att leva med att det finns en stor chans att jag kommer att spendera mitt år i en delstat var vintrarna är lika kalla som i Finland. Jag var den sista av oss som far till USA, som fick sin familj och plats. Först fick min bästa vän en plats och perfekt familj i Tennessee, var så avundsjuk att jag hade lite svårt att tala om saken haha. Hela grejen blev ju inte direkt bättre när min andra vän fick en plats i Connecticut på östra kusten, liksom jaha tänkte jag. Jag är så glad så glad så glad att jag orkade vänta eftersom det var så värt att vänta. Som sagt skulle jag inte kunna önska efter en bättre familj. 

                                

Vad annat... jag har lite svårt att hitta ord och formulera mina tankar, men kanske jag hittar på något mer att skriva under de inkommande sista dagarna i Finland.

Hoppas ni alla har det bra, var än på jorden ni befinner er <3