milla!

Category: Utbyte

god jul

Månaderna har rullat på med sådan fart att jag inte riktigt vet vad jag ska göra eller säga. Massor har hänt på hemmafronten, t.o.m. så mycket att jag flög ett varv till Finland förra veckan. Men är tibaka nu och ska föröska njuta av resten av tiden som jag har kvar här på andra sidan atlanten. Går inte in på detalj och kommer inte heller ihåg var jag slutade berätta om min tid här. Så jag tänker bara fortsätta från idag. Nu är det jul, vilket är helt mysigt. Vi har massa massa program hela tiden. Har massor massor bilder som jag inte har publicerat så kanske de dyker upp någon vacker dag lol. Anyway god jol kära vänner älskar er så mycket

halloween

Hejsan hoppsan, så var det halloween. Jag hoppas att bilderna förklarar det mesta. Har haft det bra bra i dom här två veckorna som jag inte har bloggat på. Jag kan skriva ett textinlägg kanske någon dag här i veckan, men just nu har jag inte så hemskt mycket att berätta. puss och kram

hoco was a success

Hejsan nära och kära. Har haft massor med program de senaste två veckorna, så har inte haft så mycket tid för bloggning etc. Homecoming veckan var så hektisk att jag har lite svårt att hitta ord för att beskriva hur mycket jag hade att göra faktiskt. Anyways, orkar jag inte tala om det så mycket eftersom jag har så mycket bilder så ni kan titta på dem iställlet. Denna skolvecka gick väldigt långsamt, hade dock en bra vecka. Igår var det fredag och vi satt i soffan och funderade vart vi ska fara ut och äta (first world problems) när Kat textar mig och frågar om jag vill chilla med henne. Så hon kommer över (vad är översättning för "comes over"?) och så bestämmer vi att vi far hela bunten på middag till Simply Fondue. Där satt vi jag, Kat, och the fam i tre timmar och åt. Efteråt rullade vi alla ut därifrån. Idag har jag snart en fotbollsmatch. Efteråt, senare idag, sticker host morsan och farsan på en koncert och syrran till Tracy. Så jag är home alone, men vi ska göra nåt med the squad. 

Okie dokie ni ska alla ha det fint fint och njut av bilderna!!!! puss finland

homecoming

Hejsan hejsan, tänkte skriva en kort uppdatering innan jag sticker iväg till float (sista veckan!!!!!!!) träningar. Förra veckan var hektisk, inget man kan jämföra med hurdan den här veckan kommer att vara. Homecoming stavas det. Spirit days började förra veckan med Outback day och FIFA World Cup day. Den här veckan fortsätter det med Mime Day, Suit And Tie Day och Green and Gold day. På onsdagen är det rally som gäller. På torsdagen är det float presentation som gäller, är faktiskt ganska taggad måste erkänna haha. På fredagen ska jag och Kat fixa naglarna och på kvällen är det homecoming game (obs vi har alltså torsdag och fredag ledig från skolan). På lördagen är det homecoming (har t.o.m. en date hahaha). På söndagen tar detta äntligen slut och jag har en fotbolls match.

Nu på veckoslutet hade jag match på båda lördag och söndag. På fredagen hängde jag med vänner och på lördagen firade vi Jen's 18 års födelsedag. Kan inte vänta tills den här veckan är över haha, jag vill bara ha normala skoldagar och lugna veckoslut tack. Ni ska alla ha det prima prima så hörs vi senare

29 september

Tjalopp en till vecka har gått och jag har alldeles för mycket bilder och alldeles för lite att berätta. Kan inte förklara med ord hur mycket jag skulle vilja ha en till sovmorgon ännu imorgon eftersom jag har vaknat till väckarklocka båda mornarna nu på veckoslutet. Hela skolveckan var prima prima. På fredagen hängde jag med vänner, hoco och mera hoco. På lördagen vaknade jag sju tiden eftersom jag och min mama skulle åka till Sacramento för en utbyteselev dag. Dagen var lång som bara vad, helt sådär okej kul, inget extra. Lärde känna nya människor, träffade Isabelle från Skåne som jag hade talat med förut via telefjongen så det var jätte roligt. Måste dock erkänna att alla andra lärde tycka att det var mycket roligare än jag lol. På kvällen hängde jag med vänner igen. Idag for jag och host pops till Santa Clara och kollade en niner game. Det var verkligen jätte kul!!!!! Kom hem vid sju tiden och gjorde mina läxor och där var mitt veckoslut. BTW GUYS BELTSI KOMMER HIT VID JUL!!!!!!!!! Våra host mamas har haft kontakt och är så sjukt taggad haha kan inte vänta att få se henne. 

Jag ska gå och sova nu hah vi får väl höras senare igen, puss och kram till alla i Finland, och till Tennessee, till Portland, Spanien och Connecticut. lol hejdå

ayo

Hiyaaa, I'm currently situated downstairs which equals my own computer is upstairs, and that means I'm blogging from my family's computer (which doesn't have the Swedish keyboard) which leads us to my point, that's the reason this is in English haha. I've had a good week, a lot's been going on and I can't remember anything really hahaha no surprise there. Since homeco is coming up, there was a lot of stressing about proposals, dresses, boys, girls and float at school this week, which drives me absolutely crazy to be honest lol. I luckily already have my dress so no stressing about that anymore. On Friday, me, Selena, Katelyn, Cody and Steven helped Anish out asking Megan to homeco, haha basically it all turned out okay but getting there was a bit unsuccessful haha. We did a scavanger hunt for her around Livermore and lastly she was lead to Anish who was up in the hills waiting for her, when we came to this point it was super dark and windy though haha so it wasn't very graceful. She said yes though so yaaaaay! She literally said yes and two minutes later she had to leave to babysit, so me, Selena and the boys went to get chinese food downtown. After that we just went to Steven's house and chilled the rest of the night. Yesterday, on Saturday, I had a soccer game at like 12:30 and after that we just got home and chilled for a while before going out for dinner & bowling with the fam and Addie's godmother. The night was fun! Today we got up early-ish and drove over to a hospital in Manteca to see my hostcousin, whose foot isn't doing too well. We hung out with him a while before having to drive back to Livermore because A had a birthday party and the 49ers had a game so obviously that was the priority (duh). Me and papa Scottie just got back from Safeway because we're having a bbq tonight so we got all stuff for thaaaat. 

Tomorrow I have school bright and early and probably float practise at some point too. Oh and soccer practise aswell actually. Hope you're all well wherever you are, xoxo

Comments of the week: "So, do you speak a different language?" "Do you have cows in Finland?" "Are you like a viking?" "Do you have butterflies in Finland?"  "Do you have black people in Finland?"  "Say hi to Mia she's from Switzerland." "Is everyone tall in Finland?" 

söndag

Hej på er trogna läsare (hahaha). Har haft en lång vecka bakom mig, en tung vecka dessutom. Jag har haft det väldigt väldigt bra, det här med skola tycks inte bara vara min grej här på andra sidan atlanten. Jag nämnde någon gång tidigare att jag läser universitets nivå engelska här, och går och sova ca tolv varje kväll pga uppgifterna hahaha. Har haft väldigt svårt att sitta stilla och lugna ner mig också, gjorde t.o.m. en liten undersökning om symptomer till ADHD haha. Skolveckan var annors en succee, kommer inte riktigt ihåg vad jag har gjort, men men. Har inte heller tagit så väldigt många bilder. Jag tänkte att jag skulle kunna berätta lite mera om min vardag ELLER så tänkte jag kanske göra ett inlägg om skillnader mellan USA och Finland, eftersom jag har lagt märke till väldigt många lol. 

På fredagen tog jag mina senior pictures och på kvällen var vi och minigolffa med mina vänner, vilket var riktigt kul. Efter minigolfen for vi och äta glass och efter det for vi alla till Kat's hus för att se en film. När filmen väl var slut, sjutsade min vän Cody och Selena mig hem, bilresan var kanske en 10 minuters grej, och jag somnade direkt som vi satte oss i bilen haha. Igår, på lördagen, hade jag en fotbollsmatch, för min del var det ingen match pga mitt knä, men vi förlorade. Hälften av laget grät pga de mådde så illa (det var närmare 45 grader på planen) och andra halvan grät för att de tyckte att de spelade så dåligt. Efter matchen kom aunty Michelle efter mig och min syster för att åka över kullen till Tracy (hem till dem alltså) eftersom mom och dad skulle på en fest. Vi spenderade kvällen i Tracy på en utomhuskoncer med våra kusiner, jag hade faktiskt väldigt roligt. 

Idag vaknade jag runt 9 och nu bloggar jag eftersom alla andra är på min systers fotbolls fotografering. Själv har jag min fotografering om ett par timmar. Efter fotograferingen åker vi till Tracy igen eftersom de har en middag för alla där ikväll. Dessutom har jag en del läxor som jag borde tackla ännu ikväll. Om vi kommer tidigt hem ikväll så kan jag försöka blogga lite mera :-) 

Sköt om er, puss och kram 

senior picnic

Howdy vänner! En till vecka har gått och det känns som en evighet sedan jag senast bloggade fastän det var bara en vecka sedan. Jag försöker hitta tid för att blogga men tyvärr är det inte så lätt. Har inte så mycket tid efter skolan och dessutom har jag både fotboll och float träningar. Float är någotslags amerikanskt fenomen som sker före homecoming där man går i en parad och dansar, och så bygger man såklart sin egen float. Jag och mina vänner gick med i årets float, och det är faktiskt ganska kul. Veckan gick snabbt för att det var Labor Day på måndagen which equals ingen skola which equals en glad milla :-) Var på en bbq på måndagen (eller söndag jag har glömt?). Var och shoppade men mina homies på måndagen också. Resten av veckan är lite av ett blurr måste jag verkligen erkänna.

Igår, på fredagen var det senior picninc i San Ramon och det var helt kul. Träffade nya människor, och gjorde allt möjligt kul med mina vänner. Efter det for vi till Stevens hus och simmade i deras pool, nämner detta eftersom deras hus var väldigt typiskt amerikansk och i Finland har vi inget sådant att vi bara plötsligt skulle kunna fara hem till någon och simma i deras pool. Min vän körde hem mig och sedan for vi på middag till en asiatisk restaurang och åt sushi med några familjebekanta. Efter det förde min host dad mig till skolan för att se på football game. Alla mina vänner var också där så det var kul, är verkligen så lycklig att jag har fått sååååå underbara vänner här. Football games är lite som fester egentligen, man springer omkring och talar med en massa olika människor osv, jag gillar dem. Efter matchen körde vi alla till In n' Out, köpte mat och körde till Chipotles parkering för att äta, haha väldigt mysit. Detta eftersom In n' Out var packad med elever från Granada, grann skolan, och då är det ett definitivt nej nej att man skulle spendera tid med elever från Granada.

Sov ca 5 timmar inatt, vaknade 9 för att jag hade en soccer game, vi förlorade men det var ändå helt kul. Nu sover min host mom och syster och jag tror att vi antingen far ut och äta eller så far vi till några bekanta på bbq ikväll. Imorgon är det float träningar och en massa läxor som gäller. 

Ni ska alla ha det bra, så hörs vi igen nästa vecka! pussar och kramar

first day of school

Var på Rascal Flatts konsert. "Upplevde" mitt livs första jordbävning som var 6.0 ish. Första skoldagen. Fotbollsträningar med de bästa. Spirit day/Gold & Green day. Birthday party. Första footballgame. Har jätte jätte bråttom just nu/orkar inte skriva ett långt inlägg detaljerat om vad jag har gjort. Om ni har frågor eller kommentarer så kan ni kommentera där nere!! :-) Har allt som allt haft en jätte bra vecka, fått nya vänner, blivit del av en grupp med vänner (vilket känns bra!!!) men ändå känns det såååååå bra att det nu äntligen är veckoslut och jag får bara andas. Hörs senare, så försöker jag skriva ett lite längre inlägg också! puss och kram på er alla <3

 

volleyball hurts

Hejsan på er! Allt är bra här, hur är det med er?????:-) Det är jobbigt att blogga då jag aldrig riktigt kommer ihåg vad jag har gjort på vilka dagar, men jag försöker komma ihåg. På måndagen var det Walkthrough i skolan (genomgång om allt som ska köpas osv) och jag träffade väldigt mycket människor. Tog min bild, fick mina slutliga kurser och gjorde allt klart inför nästa måndag. På tisdag klockan 8 på morgonen var det tryouts för skolans volleyball lag, kom med i laget, och under en och en halv dag tränade jag med varsity och jv laget ungefär 8 timmar allt som allt. Det var ungefär då jag fattade att jag inte kommer att kunna fortsätta samtidigt som jag också spelar fotboll utanför skolan. Skrattar samtidigt som jag skriver detta eftersom ingen där hemma har någon annan vad volleyball egentligen går ut på (det gjorde inte jag heller), granis skol volleyball visar ca 5% av vad det är påriktigt hahaha. Anyway, så är jag stolt för att jag försökte (och jag fick vänner ut av det också!!!) Vill ännu nämna att jag aldrig ha haft så här ont i kroppen någonsin förr, lider helt enkelt haha och jag skyller allt på volleyball. 

På onsdag kväll var det en event grej hos en bekant, där spenderade jag kvällen med massor smådflickor, min vän Cecily och en annan utbyteselev från Italien. Det var en riktigt kul kväll, lärde mig hur man gör tiedye (!!!), åt pizza och bara chillade helt enkelt. Senare på kvällen stack jag ut en stund med några vänner, vi bara körde omkring (sjukt orättvist att alla har bil???) och lyssnade på musik. 

Igår, alltså på torsdagen, så var jag och shoppade en stund, efter det kommer jag inte helt ihåg vad jag gjorde. Var på trött humör hela dagen så det var lite tråkigt. Senare på kvällen åt vi jätte goda hamburgare på en lokal restaurang plats, efter det gick vi omkring på farmer's market en stund, och efter det bar det av hem för att min hostmamma skulle göra the ice bucket challenge haha.

Idag har jag fotbollsträningar senare på kvällen och jag tror vi kanske far och shoppa en stund här före. Imorgon blir det Rascal Flatts med kusse och familj och på söndagen en massa annat, ska ta massor bilder jag lovar!

Ni ska alla ha det bra, så hörs vi snart igen! 

 

18 augusti

Hejssan svejssan, dagarna rullar förbi med sådan fart att jag inte har någon aning vilken veckodag det är eller vad jag har gjort på vilken dag. Jag har varit till min skola och valt kurser (eller classes som de säger här) och jag har engelska, matta, samhällslära, ekonomi, US history, tyska, yearbook och design. Är väldigt väldigt nöjd med mina val och längtar tills skolan börjar!!! Gick också lite omkring på campus och är ytterst nervös för hur jag ska klara mig på ett skolområde där det finns 1800 elever sammanlagt.

Har varit till Santa Cruz, en strandstad (väldigt typiskt Kalifornien) med en nöjespark på sidan och en pier. Spenderade hela dagen där, vann bland annat en björn osv. Kom hem vid tolv tiden och somnade direkt hahaha. Det var så jätte jätte fint väder där, och det såg ut precis som i alla filmer så jag tror att jag bara stod med munnen öppen största delen av tiden haha. 

Idag var vi och fixa våra naglar till en studio downtown och efter det var det en luau (namn för en Hawaiian BBQ kind of party) som gällde. Det var ganska kul, god mat ;-) På tal om mat är jag lite orolig för hur jag ska klara mig igenom det här året eftersom det känns som om jag äter väldigt mycket onödigt...... Imorgon är det en Walkthrough i min skola (någonslags genomgång grej där jag också måste köpa olika sorters pass och biljetter till olika tillställningar).

Vad annat, känns underligt att alla mina vänner går i skola redan och jag bara ligger vid poolen och chillar (och äter). Hoppas ni alla har det bra, saknar er alla. 

one week anniversary

Tjenare mannar! Idag prick en vecka jag har varit i Livermore. Livet rullar på, jag är van vid tidskillnaden och vaknar nuförtiden 9 på morgonen istället för fyra. Jag är också van vid maten, ligger inte i mat koma efter varje middag. Har shoppat en hel del, har spelat fotboll, varit på teaparty (hahahaha det var kul), varit på min första taco tuesday, har facetimeat med massor människor, försökt uppdatera instagram då och då och så har vi också planerat ett camping veckoslut i Tahoe nu inkommande fredag. Det är nästan fullt upp varje dag från morgon till kväll, så det är helt kul :-) 

Sade att jag skulle fara till skolan för att välja mina kurser, men det gjorde vi aldrig, vi ska göra det imorgon! Så imorgon eller på fredagen gör jag ett inlägg om skolan och allt sådant. Min skola börjar dock först den 25 så det är helt kul. Det är jobbit eftersom det finns två High Schools här i Livermore (Granada och Livermore High) och alltid när jag träffar någon i min ålder går den antingen i Granada eller bor i någon grannstad. Dock har jag förstått att det inte egentligen har så stor skillnad i vilken skola man går eftersom man är vän med människor från båda skolorna. 

Alla i Finland har börjat skolan och jag har lite ångest över att jag inte är där med dem............. Eller kanske inte ångest med det känns underligt att jag inte ser mina main chicks varje dag. En annan sak som är underlig är tidskillnaden, jag har 10 timmar till Finland och alla där, 2 timmar till bästavän i Tennessee och 17 jävlars timmar till andra bästavän i Australien, helt crazy. Med Stella är det lätt att hålla kontakten eftersom vi är i samma land och det kostar inget extra att texta eller ringa och skillnaden är knappt någon alls så det är kul. 

Har inget annat att berätta för tillfället, ska se om jag hinner/orkar blogga imorgon när jag har varit till skolan och så, pussar på er var än ni är <3

 

San Francisco

What's up vänner, femte dagen rullar på och det är lika varmt varenda dag. På lördagen var vi hela dagen i stan (de kallar alltså San Francisco för stan så som vi kallar Helsingfors för stan). Det var så dimmigt att det kändes som om man körde in i ett moln, dessutom var där jätte kallt också. Jag fick se alla de viktigaste sevärdheterna och så åt vi på Benihana, någonslags asiatisk plats som uppenbarligen är ganska populär här i USA. Efter det for vi på sunday's till Ghiradelli, som man kan jämföra ungefär med Fazer (liksom hela grejen är ungefär som Fazer för finländare). Hela dagen var riktigt kul!! Igår fixade vi några grejer på morgonen och sedan bar det av till en släktmiddag/fest till grannstaden Tracy, hos våra kusiner. Deras hus var liksom WOW kan man bara säga, och alla släktingar där var också så så trevliga och snälla! Talade mest med mina (känns underligt att säga min kusin men jag försöker) två äldre kusiner, Michelle och Logan. Igår var första gången i USA som jag skrattade så att jag grät - det var ganska kul det också. Åt pizza och ostkaka där, kom hem sent på kvällen och det var första gången som jag kunde hålla mig vaken tills 12, och då vaknade jag också i morse klockan halv nio istället för halv sex. Ska idag till skolan min (korrektion för Belén, bara för att välja kurser) , så idag på kvällen kommer antagligen inlägg och huset och skolan osv. Ha det bra, puss o kram

9 augusti

Hejsan hoppsan, vaknade nyss och får inte sömn (igen), detta verkar vara ett fenomen som uppstår varenda morgon faktiskt. Men jag klarar mig så det är helt okej :-) Det är min fjärde dag i Kalifornien och I'm loving it. Har haft lite hemlängtan alltid på morgonen, men jag har klarat av det ändå helt bra. Vi brukar alltid göra en massa på dagarna så de blir liksom inte långtråkigt. Hade igår mina första fotbollsträningar, de gick helt okej, inga knäproblem osv. Det ända som är tungt är värmen, i Finland skulle ett spel bli inställd i den här värmen haha. Tjejerna var jätte trevliga också :-) Jag och min kropp är inte helller alls vana vid maten här, eftersom det är väldigt annorlunda än det som jag äter i Finland hahaha, så det bara ökar på illamåendet under träningarna.

Vi var igår till Target och köpte lite grejer för mitt rum, tänkte att jag kunde göra nästa inlägg om mitt rum och hus. Och sedan efter det ett inlägg om staden osv. Har haft bara jätte svår jetlag under de senaste dagarna så mitt bloggande har blivit lite på hälft kan man väl säga. Idag ska vi fara och shoppa till en lokal mall och kanske också till Livermores outlet, kanske också simma i någon pool här nära tror jag. Imorgon är det family dinner i grannstaden, och jag kan säga att nervös skulle beskriva känslan ganska bra. Family dinner betyder alltså min host pappas släkt middag. 

Facetimeade med J och A igår, saknar dem båda massor. Jag tycker att facetime lättar på saknad ganska mycket men efteråt när man ska trycka på röda knappen liksom då tar det ont. Eller när man ska säga hejdå, fastän det inte är någon big deal alls så känns det precis likadant som på flygfältet då jag stack iväg, och jag hatar det, hatar. Längtar tills det inte tar ont längre. 

Har 16 dagar tills skolan börjar, känner (vet) ett par tjejer som också går där, en junior, ett par sophomores och en senior om jag kommer ihåg rätt. Har väldigt svårt med namn här så ni får nöja er med det där lilla. Har träffat så många nya människor och kommer inte ihåg namnen ens på hälften av dem hahaha. Alla heter typ Shaniqua, Tracy eller något i den stilen haha. Jag försöker mitt bästa dock!! 

Vill ännu bara nämna att min hostmamma har köpt flip flops för 1 dollar styck från Old Navy och jag har ett par i varje färg, tolv stycken sammanlagt. Varje gång då jag går ut ur huset är det världens största struggle att välja vilken färgs flip flops jag ska ha på mig hahaha. I lands problem i högsta grad.

Tills nästa gång, kramisar på er alla, saknar er